OVER OMNIGEN

​Visie van Omnigen

Vaak duurt het jaren voordat een nieuw wetenschappelijk inzicht beschikbaar is voor het algemeen publiek. Omnigen gelooft dat recente technologieën beschikbaar zouden moeten zijn voor iedereen. Met OmniYou-Sport wil Omnigen een eerste stap zetten richting het vrij beschikbaar stellen van diensten en producten binnen de genetische technologie.

Wij denken dat technologie één van de belangrijkste krachten kan zijn in het verbeteren van het leven van mensen en dat met de ontdekking van DNA en genetische technologie een volgende stap is gezet in het begrijpen van ons lichaam en alle processen die daar plaats vinden. Jouw genetische informatie kan een belangrijke rol spelen in jouw dagelijks leven, maar vaak zonder dat je het zelf weet.
In deze tijden, waar gezond leven een steeds grotere rol begint te krijgen wordt het sporten steeds belangrijker. Of je nu sport om in beweging te blijven of aan het trainen bent voor belangrijke wedstrijden, jouw DNA kan je veel vertellen over de voeding die je nodig hebt en het soort activiteit waar je goed in bent. Hiernaast kan je veel te weten komen over risico’s op blessures en de beste manier om te herstellen. Dit maakt dat het niet alleen voor atleten, maar ook voor de thuis sporters een erg goede toevoeging kan zijn.

Wat willen wij

Met achtergronden in bio-informatica en genetica specialiseren wij ons in het vertalen van de meest recente wetenschappelijke onderzoeken naar sport. Daarbij werken we nauw samen met specialisten uit het veld, zoals sportfysiologen, voedingsdeskundigen, sportartsen en andere specialisten op het gebied van training, prestatie, herstel en andere deelgebieden.

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingen met specialisten en enthousiastelingen -  alles dat we kunnen doen om de ervaring van sporters te verbeteren, willen we natuurlijk graag onderzoeken. Maar ook sportwetenschappers willen we erg graag uitnodigen om bij te dragen aan het onderzoek en aan de discussie.

Dus ben jij of ken jij iemand die veel van sport weet en graag eens met ons wil praten - neem dan contact via info@omnigen.nl of kijk op de contactpagina!

Scientific Board

Vanwege de complexiteit van onze service, en om ervoor te zorgen dat deze service voldoet aan de hoogste wetenschappelijke eisen, hebben wij een wetenschappelijk panel dat ons kan leiden en adviseren.


dr. Timon Vandamme
Scientific advisor
Antwerp university


prof.dr. HGJ Bart Gremmen
Bio-ethics
Wageningen university


Ass. Professor J. P. Hays, Scientific advisor
Microbiology & Infectious Diseases
Erasmus medical center Rotterdam